Пикантна палома с грейпфрут

Паломите са чудесен вариант през есенния и зимния празничен сезон, защото са направени със зрели цитрусови плодове, които са узрели и достъпни по това време на годината.

СЪСТАВКИ (за 4 коктейла)

250 mL текила
250 mL Балканска с грейпфрут
60 mL сок от лайм
350 mL газирана вода
допълнителни резенчета от лайм и грейпфрут за украса

Захарен сироп с чили 50 г захар
180 mL вода
1 щипка чили

За ръба на чашата
50 г захар
2 с.л сол

Как да си направим пикантна палома с грейпфрут

Обикновено паломата се прави с газирани напитки с есенции на грейпфрут, но има по-здравословен вариант.

Вместо да се използва газирана напитка, закупена от магазина, се използва БАЛКАНСКА с грейпфрут и сок от свеж лайм със захарен сироп, напоен с чили.
За да се съчетаят всички вкусове, се слага на ръба на чашата комбинация от груба кошерна сол и захар. Фината сладост от сока от грейпфрут, тръпчивостта от сока от лайм и пикантно-сладкия захарен сироп създават най-добрия добре балансиран коктейл.

Често задавани въпроси

Колко пикантни са тези паломи?

Захарния сироп се прави лют с люта чушка или лют червен пипер/чили. Чувствайте се свободни да коригирате количеството или да го пропуснете напълно.

Каква е алтернативата на чили, за да добавите малко подправки?

Джинджифилът е чудесен вариант, ако нямате чили под ръка.

Ами ако нямам текила?

Текилата лесно може да се замени с джин или водка

КЛЮЧОВА СЪСТАВКА