КОИ СМЕ НИЕ

НАШИТЕ ЦЕННОСТИ

nature_health

Здраве за всички

Ние като производители сме социално предприятие, за което здравето е не само важен личен, но и обществен ресурс. По тази причина сме възприели като наша мисия производството на ново поколение здравословни напитки на достъпна цена.

biotech

Иновативна технология

Предприятието ни е дългогодишен партньор на Българската Академия на Науките (БАН) и Университета за хранителни технологии. Подкрепяно е с публични средства в изпълнение на своята мисия чрез Националния Иновационен Фонд. Публичната подкрепа ни дава възможност да предлагаме билковите напитки от ново поколение на разумна цена, достъпна за максимално широк кръг потребители.

save

Разрастване на икономиката

Предприятието ни е позиционирано в северозападна България – гр. Криводол. Ние като инвеститори в най-бедния район на Европейския съюз, сме щастливи, че можем да открием нови работни места и да работим по иновативни технологии. Благодарим за подкрепата на местната общност.

nature_health

Зелени продукти

Като участник в кръговата икономика, ние сме стигнали до момент, в който нашите продукти са изцяло зелени и не замърсяват околната среда.

НАШАТА ИСТОРИЯ

2007 г.
Историята на Балканска
Началото

През 2007 г. в едно градче близо до София, нашият технолог Алекси изследваше пазара на безалкохолните напитки за такава напитка, която да е здравословна и натурална, без никакви консерванти. След като започна своето изследване, той откри, че има много съставки, подпомагащи здравословното състояние на човека и стимулиращи имунната система. Една категория от тях са билките.

Стандартното изпозлване на билки е под формата на чай или като подправки в ястията. Алекси откри, че няма напитка, която да предлага билките в готов за директно консумиране продукт. Още повече, няма такъв, който да запазва напълно техните биологичноактивни свойства при извличането им при екстракция.

Тогава дойде въпросът как да се извлекат тези вещества без да се намалят тяхните свойства и въздействие.

Тук се намеси Елеонора. Елеонора като предприемач обича да развива иновативни идеи и има богат опит зад гърба си с промишленото производство на една от най-популярните алкохолни напитки в началото на 21-ви век, а именно – водка Докторс, както и със Старопланинската минерална вода „Дивна“.

2008 г.
Историята на Балканска
Старт на компанията

Алекси и Елеонора, заедно с техния екип, решиха да си поставят за цел да открият най-оптималния начин да доставят на пазара здравословен и натурален продукт, който да съдържа течен билков екстракт, без той да губи своите свойства. След много опити и проучвания по темата, съвместно със специализиран институт на БАН, те създадоха иновативния метод на студена екстракция.

2015 г.
Историята на Балканска
Търговско шоу в Лондон

Докато присъстваха на търговското шоу в Лондон, Алекси и Елеонора решиха да наблюдават реакциите на хората спрямо инновативния продукт и отговорът беше феноменален – хора от цял свят проявиха страхотен интерес в техния продукт.

Днес
Историята на Балканска
Раждане на компанията

И досега, приозводството на билкови екстракти по този метод не се използва от други компании, а именно той позволява на билките да запазят 99% от тяхните качества в получения биологичноактивен екстракт. Другият важен въпрос бе как този екстракт да бъде съхранен свеж и биологично активен за дълго време.

Така един стар патент на Алекси бе трансформиран и идеята получи нов живот – иновативна капачка в която екстрактът се съхранява свеж и добавянето му в напитката става при отварянето на бутилката, непосредствено преди консумация. Тази капачка бе защитена с нов патент.

След дългогодишния опит с производство, Елеонора и Алекси осъзнаха, че имат нещо специално.